Typische kerstgerechten

Roast beef en croûte  

Dit is de rosbief van de heup, bereid met verse kruiden, afgewerkt in bladerdeeg.
U hoeft enkel nog de rosbief in de oven te plaatsen.
Als beloning krijgt U een prachtig gebakken en lekker geurend stukje vlees.
Gewoon doen !!! Kies hierbij de bordelaisesaus.
roast beef en croûte 11/pers

Varkenshaasje in korstdeeg  

Wij bruinen het haasje stevig aan en verbergen het onder een gouden korstje.
Eenvoudig af te bakken in de oven.
Onze archiducsaus, boordevol champignons, kan dit gerecht bekronen.
varkenshaasje in korst 11/pers

De traditionele kalkoen  

Farce volgens grootvaders recept: mager kalkoengehakt, champignons, bosbessen, pistachenootjes, bieslook, witte wijn, enz...

Het correct bakken van een opgevulde kalkoen vereist enige vaardigheid en aangepaste apparatuur.
Om het openbarsten te voorkomen dient men de oventemperatuur aan te passen aan de temperatuur in de kalkoen zelf.
Daarom bakken wij de kalkoenen na het wegen voor.
Het eigenlijke afbakken kan eenvoudig in elke oven.
Gefarceerde kalkoen
tussen 4 en 12 kg
23/kg
Gefarceerde babykalkoen
tussen 2 en 4 kg
29/kg
Gefarceerde kalkoenrollade
vergeet niet uw saus apart te bestellen
€ 10.00/pers

Het feestelijke speenhammetje  

vanaf 8 pers

Dit is het hammetje van een speenvarkentje. Het wordt eerst geroosterd en dan ingewreven met honing en calvados, daarna vacuüm gegaard.
U kan het warm komen afhalen of zelf opwarmen.
Zeer eenvoudig te snijden vormt het evenwel een ware attractie voor uw gasten.
Een zekerheid voor een onvergetelijk feest !!!
Combineer het met onze appelsaus.
speenhammetje 24/kg

Appelsienhammetje  

Dit is de schouder van een speenvarken.
Het wordt eerst voorgekookt, ingewreven met bruine suiker, bestoken met kruidnagel en belegd met appelsienschijven.
Deze ware delicatesse combineert verfijning en vernieuwing.
U kunt het vervolledigen met een bigarade.
Een gemak voor de gastvrouw, een spektakel aan tafel.
Appelsienham 24/kg

Diversen

Klik op het mandje om een product te kiezen dat niet in de catalogus staat.
© 2008 Bij 't lekker beest. De mooie foto's zijn van Leduc Tony, de andere van Bruno.